Maakt een opgeruimd huis gelukkiger?

Volgens de lezeressen van Libelle in elk geval wel. Uit het onderzoek naar geluk dat onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van het damesblad in 2011 uitvoerde, kwam naar voren dat 68 procent van de vrouwen gelukkig werd van een opgeruimd huis.

Maakt een opgeruimd huis gelukkiger

Waarom maakt een opgeruimd huis gelukkiger?

Waarom? Wellicht ligt de verklaring in het principe dat Socrates al voorstond: “Het geheim van geluk zit hem niet in zoeken naar meer, maar in de kunst te genieten van minder“, beweerde deze Griekse filosoof in de vierde eeuw voor Christus. Ook hedendaagse minimalisten hangen dit idee aan. Ze geloven dat een huis dat is ontdaan van overtollige spullen rust, overzicht en vrijheid geeft, en die ruimte leidt weer tot ruimte in je hoofd. De Amerikaanse minimalist Adam Baker legde het ui in de TED-talk: “Je denkt dat meer spullen meer zekerheid bieden daarom meer geluk. Maar het tegenovergesteld is waar. Met minder spullen ben je veel flexibeler en leniger. ‘Want hoe minder je hebt, hoe minder je hoeft te organiseren, te verzekeren, schoon te houden et cetera. Je hebt minder verantwoordelijkheden, meer ruste en bent vrijer. En dat draagt voor veel mensen bij aan een geluksgevoel.

Wil jij je ook gelukkiger voelen? En kan je wel een steuntje in je rug gebruiken om jouw huis op te ruimen?

Neem dan direct contact op met opruimcoach Ineke Verheij van Bureau Opgeru!md. Samen met jou pakt ze de opruimklus aan. Geluk heb je in eigen hand! Ineke is te bereiken per e-mail op info@bureau-opgeruimd.nl of direct per telefoon op 06 – 430 47 922.

personal organizer alphen aan den rijn