In het begin heb je het niet in de gaten

Een depressie, ik? Nee natuurlijk niet. Ik had toch alles op de rit? Maar toch kwam het heel geleidelijk binnen. In het begin heb je het niet in de gaten, de kleine klusjes in je huis laat je maar even liggen, het worden wel hele grote klussen. De post, daar heb je nu even geen zin om je daar druk over te maken, dat doe ik later wel. Uitgaan lukt niet meer, je hebt het idee dat je naar een film zit te kijken, dit is niet meer jouw wereld. Je schermt jezelf af, je gaat nauwelijks nog het huis uit. Maar het huis is inmiddels verworden tot een puinhoop. En onverwachts komt er iemand langs, die snapt dat je niet jezelf bent. Er wordt hulp gezocht en zo kwam ik ook bij Ineke. Ze heeft me stap voor stap geholpen met het opruimen van mijn huis. Iedere week kreeg ik “huiswerk” als voorbereiding op de volgende klus. Ik kreeg er zelfs weer zin in om een hoop dingen op te pakken. Het is echt waar, chaos in je hoofd is chaos in je huis. Wat ben ik blij dat ik deze chaotische tijd bijna achter me kan laten!

Eveline